Menü
Hírek
Precision Farming Csomag: a Farming Simulator 22 ingyenes kiegészítője
2021.
július 15

Precision Farming Csomag: a Farming Simulator 22 ingyenes kiegészítője

1451

A virtuális gazdálkodásban is nagyon fontos az ökológiai lábnyom csökkentése, ezért a The Precision Farming Project folytatódik egy új, ingyenes DLC-vel a Farming Simulator 22-höz. A kezdeményezést 2020-ban indította a John Deere, az EIT Food támogatásával (Európai Innovációs és Technológiai Intézet), ez a kezdeményezés most második fázisba lépett. Az EIT számára kiemelten fontos, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható gazdálkodásra, és bővítse a rendelkezésre álló tudást. A GIANTS Software ennek elkötelezett híveként még a korábbiaknál is több játékmenetbeli újítást fog bemutatni. A Precision Farming DLC első verziója még a Farming Simulator 19-hez jelent meg és nagy sikert aratott, milliós letöltést ért el PC-re és konzolokra. Az újítások most a fenntarthatóságra fognak koncentrálni.
A korábbi eszközök (mintavétel, ökonómiai analízis, stb...) mellett optikai szenzorokat is lehet használni. A gyomirtó használat redukálása, valamint a szerves és ásványi alapú trágyázás szintén segít a környezeti lábnyom csökkentésében, csakúgy, mint az igazi földeken.
Új partnerek segítenek a modern gazdálkodás tudásanyagának fejlesztésében. Az University of Hohenheim (Németország), az University of Reading (Egyesült Királyság), valamint a Grupo AN (Spanyolország) már a projekt része volt, de most a Lengyel Tudományos Akadémia is csatlakozott, az állatok reprodukcióját és az élelmiszeripari fejlesztéseket kutató intézettel. A technológiát a kelet-európai fiataloknak be is fogják mutatni.

„Ez az együttműködés a partnerek között fantasztikus volt, a DLC pedig túlteljesítette az elvárásaimat is” – jelentette ki Thomas Engel, a John Deere projektvezetője, az első évvel kapcsolatban. Thomas Frey, a GIANTS Software kreatív igazgatója hozzátette: „Rendkívül izgatottak vagyunk a folytatást és a részvételi lehetőséget illetően, amely a fenntartható gazdálkodás előnyeit igyekszik bővíteni”

Az ingyenesen letölthető DLC a jövő év tavasszal érkezik. A kiegészítővel kapcsolatos további információt a Július 21-23 között megtartandó FarmCon rendezvényen lehet találni.
A FarmCon-t a GIANTS Software hivatalos Twitch csatornáján lehet követni.